dimarts, 26 de juny del 2012

DeLorean DMC-12

Aprofito la inauguració del meu domini per publicar una entrada doble. Molts ja coneixereu aquest cotxe, però després de llegir la següent entrada (aquesta no, la següent ;) ) l'adorareu. 


DeLorean DMC-12


El DeLorean DMC-12 es un cotxe únic per molts motius.Es l'únic model que va fabricar la DeLorean Motor Company, es l'únic cotxe amb carrosseria d'alumini i també l'únic que du la carrosseria "a l'aire" sense pintar. També es dels pocs models que obre les seves portes cap al cel, però si no l'heu reconegut encara segur que us sonarà quan us digui que aquest va ser el cotxe que en Doc va convertir en màquina del temps a "Regreso al futuro".


Te una història molt particular. John DeLorean funda la DeLorean Motor Company el 1975 a Irlanda, EL primer cotxe en sortir de la cadena de producció va se el DMC-12 el 1981, però malauradament l'empresa fa fallida i ha de tancar el 1982.
Una curiositat: Tots el cotxes fabricats per la DeLorean Motor Company son amb carrosseria d'alumini, excepte tres que es van pintar de color daurat.


Poc després, el 1985 Robert Zemeckis estrena "Regreso al futuro" donant-li gran protagonisme a un model molt particular d'esportiu. I degut al gran èxit de la pel·lícula se'n fan dues seqüeles el 1989 y 1990.


Cinc anys mes tard Stephen Wynne crea una empresa independent de l'original DeLorean Motor Company (DMC) i poc després compra l'inventari de peces i recanvis i el logotip estilitzat de la DMC. Com deia, l'empresa npo estáassociada a la DMC, simplement dona servei als propietaris dels DMC-12.
A més de servei, restauració i venda d'accessoris també fabrica cotxes sota demanda amb les peces originals però amb motors i suspensions actuals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada